23 augusti 2017

 

Joacim Johansson ny VD och koncernchef i Stål & Hyr-koncernen

 

Stål & Hyr-koncernen, en av de största aktörerna inom maskinuthyrning i sydvästra Sverige, har utsett Joacim Johansson till ny VD och koncernchef. Joacim kommer närmast från tjänsten som VD för UFAB, en systemleverantör och kontraktstillverkare av avancerade komponenter och maskinsystem. Nuvarande VD:n Jörgen Grubbeson, vars far grundade Stål & Hyr 1979, fortsätter operativt samt som styrelseledamot och delägare.

 

Koncernen består av Stål & Hyr, med fyra depåer i Varberg, Falkenberg, Kungsbacka och Göteborg, samt Dennis Maskinuthyrning med sex depåer i nordvästra Skåne. Som tidigare meddelats öppnar Stål & Hyr sin femte depå, koncernens elfte totalt, på Ringön i Göteborg i januari 2018. Koncernen erbjuder ett brett sortiment inom uthyrning av maskiner och annan utrustning, samt närliggande tjänster, till främst byggindustrin. Koncernen omsätter ca 340 mkr och har drygt 100 anställda.

 

– Jag är hedrad över förtroendet och ser mycket fram emot möjligheten att leda Stål & Hyr-koncernens fortsatta utveckling. Jag är imponerad över hur Jörgen, Glenn och Dennis har byggt upp verksamheten och jag ser fram emot att fortsätta den påbörjade tillväxtresan med både organisk och förvärvsdriven expansion, säger Joacim Johansson, tillträdande VD och koncernchef.

 

– En av anledningarna till att jag och Glenn valde att ta in Accent Equity som delägare var att jag vill lämna VD-rollen men fortsatt få vara aktiv i firman. Jag ser fram emot att arbeta med Joacim, säger Jörgen Grubbeson, avträdande VD för Stål & Hyr.

 

– Vi är mycket nöjda över att knutit till oss Joacim som VD och koncernchef. Vi har sedan Accent Equity kom in som delägare i Stål & Hyr tillsammans med Jörgen och Glenn sökt en ersättare till Jörgen som kan fortsätta leda firman på inslagna vägen. Som ordförande vill jag även passa på att officiellt tacka Jörgen för hans insatser som VD, säger Carl Fürstenbach, styrelseordförande för Stål & Hyr.

 

Joacim Johansson påbörjar sin anställning den 1 september.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Joacim Johansson, tillträdande VD och koncernchef, 070-104 07 00

Jörgen Grubbeson, delägare och styrelseledamot, 070-317 25 28

Carl Fürstenbach, styrelseordförande, 070-322 98 99

 

Ladda hem pressreleasen här